Wat zijn apps

Een app is een breed begrip. Bij het woord “app” denken mensen vaak tegelijk aan een “app” voor op hun telefoon, maar dit is slechts één soort app. App is de afkorting voor applicatie. Deze term is al snel breder bekend, en doelt ook op bijvoorbeeld het programma word. Eigenlijk is ieder programma dat wordt gebruikt op een pc, telefoon etc. een soort app. 

Ik heb ervaring met verschillende platformen, en verschillende programmeertalen. Door deze kennis kan ik veel verschillende soorten applicaties ontwikkelen voor allerlei platformen. Op deze pagina zal ik duidelijk maken welke kennis ik in huis heb.

Android

Android is het meest gebruikte besturingssysteem voor smartphones. Op 3 juni 2019 had Android een marktaandeel van 79,3 procent. Ook hierom is de kennis voor het programmeren van Android voor mij een belangrijke kwaliteit. Ik heb tot nu toe al veel verschillende apps gemaakt voor Android. Dit ging van een app die Google Maps gebruikt, tot een app die een inventaris kan bijhouden. Ik heb al veel aspecten van Android mogen bekijken. En dit heb ik op school en zelf gedaan.

Door mijn brede kennis van Android kan ik dus veel bieden op dit gebied. Zo kan ik een mooie informatieve app maken, maar zeker ook een functionele app is door mij te maken. Ook ben ik nog steeds veel bezig met Android, en is mijn kennis nog steeds aan het groeien.

Waarom ik geen apps kan maken voor iOS is een simpel te beantwoorden vraag. Appel verijst een Mac of MacBook wanneer je een app wilt ontwikkelen voor hun mobiele besturingssysteem. Dit is helaas voor mij op het moment nog te duur, en heb hier dus nog niet de benodigde middelen voor om dit uit te kunnen voeren.

Desktop App

Met de komst van de smartphone en tablets is de markt van de pc aanzienlijk gedaald. Echter is de pc zeker nog niet afgeschreven. Voor sommige zaken zoals het lezen van email is een smartphone prima. Maar voor het schrijven van een verslag kom je al snel uit op een pc.

Kortom is een pc, zeker in het bedrijfsleven, nog niet weg te denken. Ook voor deze systemen kan ik een applicatie bouwen. Dit zijn vaak functionele applicaties. Denk hierbij aan applicaties zoals word. Heeft u een stukje maatwerk nodig, laat weten en zie wat ik voor u kan doen

Web applicatie

Sinds de introductie van de smartphone zijn mobile applicaties steeds populairder geworden. Websites passen zich aan deze apparaten aan, en zoveel mogelijk applicaties worden voor mobiele apparaten beschikbaar. Maar soms wil je een applicatie die je niet hoeft te installeren en toch makkelijk overal kunt gebruiken.

Wanneer dit het geval is kom je uit bij web apps. Hierbij kunnen je denken aan een online mp4 naar mp3 converteren, maar ook Google docs. Ook hier heb ik het een en ander aan ervaring en kan ik ook de nodige diensten bieden. 

Offerte aanvragen? Mail uw wensen naar  offerte@larsverhulst.nl met als onderwerp “App ontwikkeling” en zal dan zo snel mogelijk een offerte opsturen.