Wat zijn apps

Een app is een breed begrip. Bij het woord “app” denken mensen vaak tegelijk aan een “app” voor op hun telefoon, maar dit is slechts één soort app. App is de afkorting voor applicatie. Deze term is al snel breder bekend, en doelt ook op bijvoorbeeld het programma word. Eigenlijk is ieder programma dat wordt gebruikt op een pc, telefoon etc. een soort app. 

Ik heb ervaring met verschillende platformen, en verschillende programmeertalen. Door deze kennis kan ik veel verschillende soorten applicaties ontwikkelen voor allerlei platformen. Op deze pagina zal ik duidelijk maken welke kennis ik in huis heb.

Mobile apps

Iedereen loopt tegenwoordig met een smartphone op zak. De meeste staan vol met apps. Apps voor sociale interactie, netflix, spotify, thuisbezorgd etc. Je kunt er gewoon niet meer omheen. 

Mede hierom is het als programmeur met een groter passie voor app development dan ook goed om op de hoogte te zijn van de laatste ontwikkelingen. Met de introductie van flutter door google, een framework voor het ontwikkelen van apps voor IOS en Android werd er een grote stap gezet in het gemak voor versie onafhankelijk ontwikkelen. 

Voor mij een rede om me hier eens in te verdiepen en te ontdekken hoe een mooie techniek dit is. Mede door deze mooie nieuwe techniek kan ik apps ontwikkelen voor IOS en Android die er op zowel IOS als Android identiek uitzien.

Desktop App

Met de komst van de smartphone en tablets is de markt van de pc aanzienlijk gedaald. Echter is de pc zeker nog niet afgeschreven. Voor sommige zaken zoals het lezen van email is een smartphone prima. Maar voor het schrijven van een verslag kom je al snel uit op een pc.

Kortom is een pc, zeker in het bedrijfsleven, nog niet weg te denken. Ook voor deze systemen kan ik een applicatie bouwen. Dit zijn vaak functionele applicaties. Denk hierbij aan applicaties zoals word. Heeft u een stukje maatwerk nodig, laat weten en zie wat ik voor u kan doen

Web applicatie

Sinds de introductie van de smartphone zijn mobile applicaties steeds populairder geworden. Websites passen zich aan deze apparaten aan, en zoveel mogelijk applicaties worden voor mobiele apparaten beschikbaar. Maar soms wil je een applicatie die je niet hoeft te installeren en toch makkelijk overal kunt gebruiken.

Wanneer dit het geval is kom je uit bij web apps. Hierbij kunnen je denken aan een online mp4 naar mp3 converteren, maar ook Google docs. Ook hier heb ik het een en ander aan ervaring en kan ik ook de nodige diensten bieden. 

Offerte aanvragen? Mail uw wensen naar  offerte@larsverhulst.nl met als onderwerp “App ontwikkeling” en zal dan zo snel mogelijk een offerte opsturen.